Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хоровото пеене лекува сърцето

Кардиолозите ще могат да изписват на пациентите си с аритмия алтернативно лечение чрез пеене в хор.

horУчени от университета Гьотеборг в Щвеция твърдят, че пеенето в хор стабилизира сърдечния ритъм. Според статистиката аритмия имат 40-50% от възрастните хора. При много от тях това е хронично, отбелязват от medikforum.ru. Налага се години наред да се приемат различни медикаменти. Ясно е, че рано или късно те дават различни странични ефекти, поради което медицината търси и алтернативни методи на лечение. Очевидно пеенето в хор ще се окаже един от тях!

Участниците в един хор пеят заедно и това позволява бързо да се постигне синхрон в работата на сърцата им. Сърдечният ритъм на тези хора се ускорява и намалява едновременно, защото дишат в унисон. Това от друга страна намалява случаите, в които сърцето на един или друг певец променя ритъма си. Следователно общият ритъм потиска проявите на индивидуална аритмия.

Хоровото пеене има терапевтичен ефект като цяло, при това не само при възрастните участници. Шведският екип е направил изследване в хор с 18-годишни участници, които изпълнявали музикални произведения с различен ритъм и динамика. Оказва се, че най-благотворно върху всички жизнени процеси и емоционален баланс имат бавните композиции. При тях се получава ефектът на мантрата, заставяща всички певци да дишат едновременно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *