Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Инжекции със захарен разтвор спасяват от болки в коляното

Захарен разтвор, инжектиран в болното коляно, може да стимулира регенерацията на съединителните тъкани и да облекчи мъчителния остеоартрит. Процедурата се нарича пролотерапия.

zaharПролотерапията е била изследвана от екип медици в университета Уисконсин в САЩ, съобщава medikforum.ru. Комбинацията от захар и вода смъква нивото на болката за сметка на стимулираното възстановяване на болните участъци на съединителната тъкан.

Захарният разтвор, използван при пролотерапията, действа като умерен дразнител вътре в самата колянна става. Започва слаб възпалителен процес, който не може да навреди сериозно – но е достатъчен да отключи образуването на специален вид клетки на фибробластна тъкан. При своите експерименти изследователите използвали 25-процентен разтвор на декстроза, който се оказва безопасен и общодостъпен. Новообразуваната фибробластна тъкан облекчава дискомфорта и прави ставата по-стабилна.

В изследването са участвали 90 доброволци – жени и мъже с болезнен остеоартрит на коленете. Пациентите били разделени на три групи и във всяка била приложена различна лечебна методика. Една година след лечебния курс групите били изследвани отново и се оказало, че най-чувствително и трайно подобрение имат пациентите с пролотерапия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *