ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

1200 лева струва имплантирането на 1 зъб

Липсата на зъб създава проблем, тъй като празното място става причина за разместването на останалите зъби в редицата

зъб лечение

Човек изпитва психологически дискомфорт особено ако загубата е в предната видима част.

Спасението е зъбният имплант. Той представлява изкуствен корен, който се поставя в челюстната кост. Между чуждото тяло и живата тъкан се създава здрава връзка, която позволява върху импланта да се направи надстройка и да се закрепи корона или пък да послужи за опора на мост. Зъбният имплант може да замести един липсващ зъб, като по този начин се спестява пиленето на съседните здрави зъби за поставянето на мост. Изкуственият заместител позволява протезирането дори при пълна липса на зъби – имплантират се 4 корена на една челюст, върху които се слага протеза.

Имплантното лечение се извършва с оперативна намеса, затова е добре да се насочите към дентална
клиника с опитни специалисти и с необходимото оборудване. Най-напред се прави пълна диагностика и анализ на взетите отпечатъци и рентгенови снимки. Специално внимание се обръща на състоянието на венеца и костта, както и на околните зъби. Самото поставяне на металния винт се извършва под упойка, след което венецът се затваря. За да може чуждото тяло да се срасне с костта, са необходими от 3 до 6 месеца. След това в изкуствения корен се поставя щифт, върху който се слага корона или протеза. Ако винтът не успее да се имплантира добре в костта, той се отстранява.

Колко струва

Цената за имплантирането на един зъб зависи от материалите и от квалификацията на стоматолога. Въпреки голямото разнообразие от материали и видове изкуствени корени практиката наложи като златен стандарт винтовия имплант от титан. Средно лечението излиза около 1200 лева, като сумата включва и съпътстващите изследвания и процедури.

Успешното имплантиране зависи от много фактори – от качеството на проведената манипулация, от количеството налична кост, от нивото на оралната хигиена, от начина на живот. Установено е, че при пушачи изгледите за успех са по-малко. Имплантите изискват поддържане на отлична хигиена -всекидневно трябва се ползва специална интердентална четка. А дълголетието им зависи от имунитета на пациента, от устойчивостта му на стрес и от общото състояние на устната кухина, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *