Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хранителни добавки помагат за лечение на синдрома на крапалния канал

Ако твърде често страдате от силни болки в китките проверете дали не страдате от синдром на крапалния канал. Добре е да знаете, че за лечението на този синдром помагат следните хранителни добавки:

 

  • Ензимът бромелин (бромелаин), който се извлича от анана­са, има протеолитична активност спрямо белтъчните молекули, провокиращи възпалителната реакция – стимулираики разграж­дането им, той ускорява възстановителния процес. Освен това подобрява кръвообращението в засегнатите тъкани и намалява отока. Ефективността му се измерва в MCU (milk-clotting units„скорост на разграждане на белтъчините“). За постигане на оп­тимален терапевтичен ефект потърсете хранителна добавка с най-малко 2000 MCU на 1 г и при обостряне на състоянието взе­майте по 1000 мг 2 пъти дневно. Като почувствате подобрение, намалете дозата на 500 мг 2 пъти дневно. Не приемайте препа­рата непосредствено преди или след хранене – в противен слу­чай лечебното му действие ще бъде изразходвано за храносми­лане.
  • Маслото от ленено семе е богато на омега-3 мастни кисели­ни, които редуцират възпалението. Вземайте по 1 с. л. на ден (по време на хранене). Можете да го смесите с плодов сок или салатена заливка. Лечебният ефект ще настъпи най-рано след 2 седмици редовен прием.
  • Куркуминът (вещество, съдържащо се в куркумата) има изра­зени противовъзпалителни свойства, които от векове се използ­ват в аюрведическата медицина. Самата подправка обаче няма терапевтичната мощ на хранителните добавки. Потърсете препарат, стандартизиран за съдържание на 95% куркумин, и взе­майте по 300 мг 3 пъти дневно (по време на хранене).
  • Жълтият кантарион също намалява болката и възпаление­то, а освен това способства за възстановяване на медианния нерв. Вземайте 3 пъти дневно до 250 мг екстракт, стандартизи­ран за съдържание на 0,3% хиперицин. Ако до 2 седмици не постигнете подобрение, увеличете дозата на 300-400 мг 3 пъти дневно.
  • Магнезият способства за отпускане на мускулите и подобря­ване на нервната активност. Вземайте по 300 мг 2-3 пъти днев­но. С най-добра усвоимост е магнезиевият цитрат, който обаче понякога може да има слабително действие. Ако получите диа­рия, намалете дозата или приемайте магнезиев глюконат. За да си набавите необходимото количество магнезий чрез храната, редовно включвайте в менюто си пълнозърнести продукти, ядки, варива, зеленолистни зеленчуци и ракообразни.

 

 

Твърде многото часове зад бюрото са опасни

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *