Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца! 10% отстъпка!

Не правете бебе през май!

Децата, заченати през май, по-често от другите се раждат преждевременно. Това твърдят изследователи от Ню Джърси, САЩ.

babyБебетата, заченати през май, се раждат преждевременно с 10% по-често от всички останали. Причината според учените е в грипните епидемии, които съвпадат с последните месеци от бременността на майките. Още в майчината утроба мъникът получава първия си вирусен удар, коментират изследователите пред medikforum.ru . Те препоръчват на бременните, чието раждане е през зимата, да се ваксинират срещу грип, за да намалят възможните вредни последици за бебетата си.

Известно е впрочем, че децата, заченати през летните месеци, тежат при раждането си средно с по 8-9 грама повече от другите. Родените през ноември пък по-рядко се сблъскват със заболявания като множествената склероза. Вероятно това е така, защото бременните им майки са успели през лятото да натрупат достатъчно запаси от важния витамин D, чийто дефицит е основна причина за най-сериозните неврологични заболявания.

Науката вече е наясно с това, че времето на раждане по календар има влияние върху целия живот на един човек. Отразява се на ръста му, на IQ и психичното му здраве и дори на това колко ще печели възрастният човек, в който бебето един ден се превръща.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*