Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Европейците гълтат все повече антидепресанти

Гражданите на 29 европейски страни непрекъснато увеличават потреблението на антидепресанти. За периода 1995 до 2009 година то е растяло с по 20% на година.

depresПаралелно с повишеното търсене на успокояващите хапчета се наблюдава намаляване на самоубийствата, коментират от merportal.ru. Годишната редукция е с около 0.8%. Данните са от мащабно изследване, което ще бъде представено в списание PLoS One.
Потреблението на антидепресанти се е увеличавало най-интензивно в Швеция, Норвегия и Словакия. За по-малко от 30 години там то е нараснало 10 пъти. Най-слабо е увеличението в Холандия, Швейцария, България /!!!/, Франция и Люксембург. Исландците са най-големите любители на розови хапчета: там редовно ги гълтат 9% от населението. В Румъния например този дял е 4%.
Интересното е, че там, където расте потреблението на антидепресанти, намаляват самоубийствата. Принципно показателят на суицидите в Европа намалява, но все пак цифрите са стряскащи. Всяка година от живота доброволно си отиват 60 000 европейци! На първо място в черния рейтинг е Литва, следвана от Унгария. В дъното на списъка са Гърция, Италия и Испания с най-нисък показател на самоубийствата.
Медиците са на мнение, че ръстът на потребление в този случай следва да се приеме за положително явление. Очевидно терапията има значение за промяна в суицидалните нагласи и предотвратяването на самоубийства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *