Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Робот ходи на училище вместо болно момче

Високотехнологично творение – робот на компанията VGo Communications , “ходи” на училище вместо болно момче.

robotЛюбопитната конструкция се появява всяка сутрин в школския коридор на училището, което би трябвало да посещава малкият американец Дейвън Кароу. Детето има сериозни проблеми със здравето: тежка хранителна алергия към млечни продукти и фъстъци. Дейвън получава опасни пристъпи не само ако вкуси от тях, но и ако вдъхне миризмата им. Той вече няколко пъти е оцелявал по чудо в подобни ситуации – изпадал в състояния на границата между живота и смъртта и само бързата медицинска помощ го връщала сред живите. Сега момчето не излиза от дома си, но чрез робота на практика поддържа постоянна връзка с учителите и съучениците си.

Творението е 120-сантиметрово и с размерите си е сравнимо с връстниците на Дейвън, описват от topnews.ru. Чрез модерната комуникационна система седемгодишното момче участва в уроците, прави контролни тестове и получава задачи за домашна работа. Механизмът остава включен и през междучасията, за да може детето да общува неформално с връстниците си.

Най-любопитното е, че децата вече се отнасят с умната машина като с живо същество. Според училищните психолози те асоциират робота със самия Дейвън.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *