Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тази диета причинява рак!

Висококалорийната диета променя микрофлората на стомаха и червата и това може да провокира рак на черния дроб и храносмилателния тракт.

maznoТъпченето с високалорийни продукти е опасно не само заради трупането на килограми, алармират японски учени. Те успели да установят със сигурност, че преработката на подобни храни променя микрофлората на стомашно-чревния тракт, информира topnews.ru. Извода направили, след като изучавали поведението и здравето на опитни мишки. Гризачите, поставени на висококалорийно хранене, по-често от мишките в контролната група развивали злокачествени заболявания.

Ключът към обяснението на този факт се оказал в начина, по който функционират бактериите в храносмилателния тракт на гризачите. Оказало се, че при тези с наднормено тегло те синтезират в червата молекули на дезоксихолевата киселина. Това е жлъчен продукт, необходим за усвояването на витамините А, D и Е. По принцип това става не в червата, а в черния дроб. Обърканият синтез променя нормалната химия на червата и черния дроб, а това води до ДНК-промени и отключва злокачествени изменения в клетките. На практика дезоксихолевата киселина действа като канцерогенен фактор.

Същите процеси, предполага се, протичат и в храносмилателната система на човек, предпочитащ висококалорийните продукти. Подобен тип диета със сигурност създава висок риск от рак!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *