Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои известни учени са страдали от аутизъм?

Смята се, че много учени в известна степен са страдали от аутизъм

айнщайнНапример Алберт Айнщайн е бил самотно дете, не говорел много, изпадал в истерия при всяка промяна, до седемгодишна възраст безсмислено повтарял произнесени от други изречения (между другото ехолалията -неконтролируемото автоматично повторение на думи, чути в чуждата реч – е един от симптомите на аутизма).

Исаак Нютон толкова бил погълнат от любимото си занимание, че забравял за храна и сън. Бил практически равнодушен към малобройните си приятели, а понякога и дори нетърпим към тях. Толкова обичал своята наука, че ако никой от студентите му не идвал на заниманията, говорел пред празна аудитория.

Други характеристики на аутистите

Трудно им е да усвоят несловесни навици за социално взаимодействие. Например обикновените деца могат да разбират и повтарят жестове и мимики още като бебета, докато аутистите не могат да усвояват невербалното общуване. Те не гледат човека в очите или го гледат като неодушевен предмет. Трудно им е да споделят със събеседниците си радост, мъка и други чувства, поради което изглеждат студени и безчувствени.

Отличават се с ограничен набор от интереси.

Настойчиво следват конкретни непрактични ритуали (например при пътуване с кола задължително искат да се минава покрай един и същи фонтан, дори и да не им е на път).

Отличават се със стереотипност на движенията (въртят пръст, длан, пляскат с ръка по масата, извършват безцелни странни движения с тялото).

Наблюдава се задържане на познавателното развитие, могат да липсват навици за самообслужване, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *