Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Разтвор на сода бикарбонат с вода не е средство срещу оригване!

За съжаление той има точно противоположен ефект – предизвиква оригване, тъй като в стомаха содата взаимодейства със солната киселина, при което се отделя въглероден диоксид.

Дори само споменаването на проблема с газовете и подуването на корема предизвиква у повечето хора подигравателна усмивка. Но когато самите вие шумно се освобождавате от газове, едва ли ви е до шеги. Вместо да се втурнете към другата стая, за да избегнете срама, вземете мерки, за да имате по-добро храносмилане. Откажете се от варения боб и брюкселското зеле, а след хранене дъвчете смена от ким.

Въздухът, който попада в храносмилателната система, трябва да я напусне – независимо откъде. При средностастическия възрастен човек това се случва най-малко 10 пъти дневно. Газовете, които отделяме, са погълнати с храната или произведени в процеса на храносмилане (такъв е серният диоксид). Газообразуването се увеличава при състояния като запек и непоносимост към лактоза.

Ако имате болезнени коремни спазми, намерете усамотено място, където можете да полежите няколко минути, легнете по гръб и свийте краката си към гърдите. Или опитайте да коленичите в леглото, като поставите главата си по-ниско от нивото на седалището. И двете позиции улесняват освобождаването на газове и облекчават неразположението.

За да сведете до минимум  газовете, спазвайте следните съвети:

Избягвайте газираните напитки. Някога разклащали ли сте бутилката с лимонада, преди да я отворите? Подобна експлозия избухва и в стомаха ви, когато консумирате газирани напитки. Шампанизираните вина и бирата също обичат да напомнят за себе си. Ако искате да си спестите неприятното оригване, насладете се на истинско вино.

Не пийте напитките си със сламка, за да избегнете поглъщането на въздух. Откажете се и от дъвките – те са предпоставка за несъзнателно поглъщане на въздух.

Сдъвквайте храната добре. В противен случай не само ще погълнете въздух, но и ще удължите престоя й в стомаха и червата, където ще бъде подложена на ферментационни процеси.

 

Важно е не само КОЛКО изяждате, а КАК се храните!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *