Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При възпалено гърло се препоръчва пчелен мед, лимонов сок и оцет!

Народната медицина препоръчва да се взема по 1 с.л. от трите съставки, три пъти дневно, три дни подред.

В тройките на тази рецепта няма нищо специално, но съставките й наистина облекчават възпалението и спомагат за справяне с инфекцията.

Болката при възпалено гърло понякога е толкова силна, че затруднява говора и преглъщането. Лигавицата е зачервена, може да е покрита с жълти или бели налепи. Може да предизвика кашлица и отслабване на дихателните пътища. Обичайната причина е вирусна или бактериална инфекция. Възпалението, причинено от вирус, най-често се развива постепенно и е придружено от нормална или леко повишена температура. Бактериалната инфекция се развива по-бързо и е съпътствана от увеличаване на лимфните възли и значително повишена температура. Други причини за възпаление могат да бъдат тютюнопушенето, вдишването на сух горещ въздух, алергични реакции и стичането на слузест секрет от носа по задната стена на гърлото, особено по време на сън.

Едни от най-ефикасните средства за облекчение на възпалено гърло са гаргарите. Направете гаргара с чаша вода, към която сте добавили 10-20 капки сос табаско. Той съдържа капсаицин и има изразени противовирусни свойства – течността не се поглъща, защото дразни стомаха. Можете да правите гаргара и със сода бикарбонат – половин лъжичка в 1 чаша топла вода.

Популярна напитка за облекчаване на болки в гърлото е сокът от касис. Най-лесният начин да я приготвите е, като разредите с гореща вода готов концентрат. Отпивайте на малки глътки.

Направете си билков чай от пчелинок (Блага трева (Marrubium vulgare) – той намалява отока на възпалената лигавица и разрежда слузестия секрет, с което улеснява отделянето му. Също много ефикасен чай се прави от вътрешната кора на червен бряст, защото съдържа клей, който покрива лигавицата на гърлото и облекчава възпалението.

Подобно е действието и на корена от лечебна ружа (Althea officinalis). За да приготвите чай, накиснете за 10 минути 2 ч.л. сушена билка в 1 чаша вряла вода, след което прецедете. Пийте от 3 до 5 чаши на ден.

 

Съвети за по-ефективни лекарства

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *