Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето кои продукти хранят мозъка най-добре!

Индийски учени са категорични, че най-добрият хранителен продукт за мозъка е натуралният шоколад.

zelenyy-chayС шоколада обаче трябва да се внимава, предупреждават от medikforum.ru. Освен него има и други продукти, които не натоварват организма така “ударно” като любимата сладост. Съдържащите се в шоколада флавоноиди усилват притока на кръв и натоварват прекалено силно кръвоносните съдове.

Грижата ни за мозъка е немислима без зеления чай. Можем да го пием всекидневно – компонентите му намаляват опасността от слабоумие и поддържат необходимото ниво на мозъчна течност.
Полезни са и мазните риби. Този важен за работата на мозъка продукт трябва при възможност да се включва в домашното меню два пъти седмично. Сардините и сьомгата са рибите с най-добър състав на безценната киселина омега-3, съставката, която съдейства и за здрава сърдечно-съдова система.

Ако нямате някакво здравословно ограничение за яйцата, можете да ги включвате във всекидневното си меню най-редовно. Яйцата дават на тялото и в частност – на мозъка, желязо, йод, витамин В12. Всичко това е крайно необходимо за работата на сивите клетки.
Растителните храни със зелен цвят също трябва да бъдат редовно на трапезата ни. Някои от тях, като спанак и броколи, допринасят за бързо възприемане на информацията и укрепват паметта. Тези храни са буквално натъпкани с мощни антиоксиданти като витамин С, бета-каротин и соли на фолиевата киселина.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *