Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да защитите лигавица на стомаха?

  • Хранителните добавки с деглициризиран гол сладник (пред­лагат се в магазините за натурални продукти и в интернет) са лечебно средство с доказана ефикасност при язва – те способ­стват за образуването на защитно покритие, изолиращо сто­машната лигавица от агресивните храносмилателни сокове. Вземайте по 1-2 дъвчащи таблетки 30 минути преди хранене (таблетките са по-ефективни от капсулите, защото прерабо­тената форма на билката се активира само в комбинация със слюнка). Не се препоръчва чист гол сладник (с глициризин) поради риск от повишаване на кръвното налягане. Приемът на препарата е противопоказан по време на лечение с антибио­тици.
  • Чаят от червен бряст (с който се лекува и възпалено гърло) също предпазва стомашната лигавица. За приготвянето му се използва вътрешната кора на дървото. Залейте 1 ч. л. кора от червен бряст с 1 чаша вряла вода и пийте 3 пъти дневно. За ус­покояване на възпалената лигавица се препоръчват и други билкови чайове – от невен, лайка, лечебна ружа и брястолистно орехче.
  • Сдъвчете 1 ч. л. ленено семе. Освен че успокоява лигавицата на стомаха, то е отличен източник на омега-3 мастни киселини, които понижават нивото на холестерола в кръвта.
  • Сокът от алое вера е домашно лечебно средство, широко из­ползвано в цяла Европа. За справяне с възпалението и намаля­ване на секрецията на стомашна киселина пийте по 1/3 чаша 3 пъти на ден.
  • Суровият зелев сок едва ли ще ви допадне на вкус, но ако страдате от пептична язва, със сигурност ще оцените лечебни­те му свойства. Народната медицина го препоръчва отдавна, а през 50-те години на XX в. ефикасността му е потвърдена и от едно научно изследване, проведено в САЩ. Счита се, че актив­ната съставка в зелето е аминокиселината глутамин, с която е свързано възстановяването на увредената стомашна лигавица. За оптимални терапевтични резултати пийте по 1 л сок на ден в продължение на 3 седмици.
  • Ако не обичате зеле, пийте сок от ананас. Той е отличен из­точник на глутамин.
  • Редовно включвайте в менюто си лук. В него се съдържат сер­ни съединения, които способстват за неутрализиране на вред­ното въздействие на бактериите Н. pylori.
  • Доказано е, че пчелният мед потиска размножаването на Н. pylori. Използвайте го за директна консумация (например с препечена филийка) или като подсладител за чай и зърнени за­куски.

 

Здравословното хранене и пърженето

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *