Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога да потърсим лекар при обрив от пелените?

Обикновено обривите от бебешки пелени се повлия­ват добре от мерките, препоръчани от вашия педиатър, но в слу­чай че възпалението не от­шуми напълно до 3-4 дни, трябва да се консултирате с лекар. Той ще прегледа бе­бето, за да установи дали обривите са се разпростра­нили и на други места по тялото и дали гънките в ос­новата на крачетата са за­червени и възпалени. На­личието на мехурчета може да е знак за стафилококова инфекция, която изисква лечение с антибиотици. Ако бебето ви страда от об­рив, при който кожата е силно възпалена и е налице разраняване и кървене, не­забавно потърсете квали­фицирана медицинска по­мощ.

 

Кандидоза

  • Ако засегнатият кожен участък е ярко­червен и осеян със ситни пъпчици, при­чината може да е инфекция, причинена от дрождеподобната гъбичка Candida albicans. Влажните пелени са отлична среда за размножаване на тези микроор­ганизми. Заболяването е известно под наименованията млечница и кандидоза и обикновено се лекува лесно с противогъбични средства. Същевременно бебе­то ви може да страда и от млечница в устата, така че ако го кърмите, гъбичката може да инфектира зърната на гърдите ви. Обърнете се към лекар, който да наз­начи подходящо лечение и на детето ви, и на вас.

 

Изберете подходящ крем

  • Използвайте крем, съдържащ цинков оксид (например защи­тен крем Nivea или Sudocream) – тази съставка има слаби анти­септични свойства и изгражда защитна бариера между бебешка­та кожа и влагата, причиняваща възпаление.
  • Ако засегнатият кожен участък е силно зачервен, с неравен контур и ситни пъпчици по краищата, трябва да се обърнете към лекар, за да предпише на детето противогъбичен крем (като Canesten) и кортикостероид със слабо действие с цел об­лекчаване на възпалението. Намажете с противогъбичния пре­парат областта на седалището и гениталиите и отгоре нанесете защитен изолиращ крем (например Sudocream). Вазелинът не е подходящ за целта, тъй като възпрепятства поливането на урината в пелените.
  • За да приготвите универсален крем, който лекува обриви от пелени, причинени както от гъбички, така и от амоняк, смесе­те равни части защитен крем Nivea, Canesten, царевично брашно и Sudocream.

 

Какво да правим с непотребните памперси

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *