Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо се получава обрив от бебешките пелени?

Видът на възпалено и зачервено бебешко дупе може да накара всеки родител да се почувства безкрайно виновен. Най-доброто, което можете да направите, е да сменяте пелените колкото може по-често. Опитайте и някои щадящи техники на почистване и подсушаване и изберете крем, осигуряващ дълготрайна защита.

 

Какъв е проблемът?

Неприятният релефен об­рив по седалището на бебе­то се причинява от амоня­ка, който се отделя, когато урината влезе в контакт с бактериите от изпражнени­ята. Но и самите изпражне­ния са достатъчна предпос­тавка за възпаление на чув­ствителната кожа на детето.

 

Нежна почистваща грижа

  • Когато сменяте пелените на бебето, използвайте неагресивни почистващи средства. Напълнете пулверизатор с топла вода и добавете няколко капки бебешко олио. Нанесете сместа ди­ректно върху кожата и избършете внимателно с чиста кърпа.
  • Ако предпочитате влажни кърпички, изберете такива, които са специално предназначени за чувствителната бебешка кожа и не съдържат алкохол или аромати.
  • Ако избърсването е болезнено за бебето, изплакнете седали­щето му в бебешка ваничка, пълна с хладка вода. Не използвай­те сапун. Накрая подсушете с мека муселинова кърпа, без да триете кожата.

 

Включете сешоара

  • Ако кожата е твърде разранена, вместо с кърпа можете да я подсушите със сешоара. Включете уреда на най-ниската степен (проверете на ръката си дали струята не е гореща) и го дръжте на най-малко 20 см от кожата, като непрекъснато го движите.

 

Оставете бебето голо

  • Като подсушите бебето, оставете го голичко за 10-15 минути, като се стараете седалището му да е изложено на въздух – може­те да го сложите по корем върху памучна кърпа, под която е застлан непромокаем чаршаф. Препоръчва се при подходящи условия детето да стои неповито колкото може по-продължи­телно.

 

Най-нужното за новороденото по време на криза

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *