ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Центелата бързо облекчава сърбежа при екзема!

Потърсете в търговската мрежа крем или тинктура от растението.

Ако използвате екстракт от азиатска центела, първо го разредете с вода (в съотношение 1:5). Или накиснете за 10 минути 1-2 ч.л. сушена билка в 1 чаша гореща вода. Прецедете течността, потопете в нея памучна кърпа и я използвайте за компрес върху засегнатия участък. Можете да приемате хранителна добавка, в състава на която присъства азиатска центела и има широкоспектърно действие за целия организъм.

Екземата има няколко разновидности. Най-разпространена е атопичната, която се наблюдава предимно при хора с генетична предразположеност към кожни алергии или астма. Според специалисти основна роля за отключване на заболяването имат хранителните алергии. При децата (особено под 2-годишна възраст) проблемът най-често е предизвикан от консумацията на яйца, портокалов сок, прясно мляко или ядки, а при възрастните – от млечни продукти, пшеница, яйца, мая, цитрусови плодове. Избягвайте тези храни в продължение на 1 месец, след което на всеки 3 дни ги включвайте в менюто си една по една, за да установите дали кожата ви реагира на тях. При децата изключването на потенциални хранителни алергени бързо води до чувствително подобрение.

За да облекчите сърбежа и да предотвратите изсушаването на кожата, приемайте всеки ден по 250 мг витамин Е или включете в менюто си пшеничен зародиш, растителни масла, ядки и семена. Внимание – не се препоръчва прием на хранителни добавки с витамин Е в комбинация с антикоагуланти, освен по лекарско предписание.centela-malka

Приемайте витамин А. Препоръчителната дневна доза е 600 микрограма (мкг) за жените и 700 мкг за мъжете. (1 милиграм [мг] = 1000 микрограма [мкг] ). Тъй като предозирането на витамина го прави токсичен, за предпочитане е усвояването му да става чрез храната, особено при децата, които най-често страдат от екземи. Отлични източници на витамин А са черният дроб, морковите, зеленолистните зеленчуци и жълтите плодове. Преди да сте наясно дали екземата не е предизвикана от яйце или мляко – не консумирайте тези храни, въпреки че са богати на витамин А.

 

Екземата не трябва да се разчесва!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *