Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При инфекция на отделителната система пийте сок от червени боровинки!

Според научните изследвания традиционно препоръчваният сок от червени боровинки не само че помага на организма да се справи по-бързо с инфекцията на отделителните пътища, но е и отлично превантивно средство срещу заболяването.

Съдържащите се в него активни вещества не потискат размножаването на бактериите, но възпрепятстват полепването им по лигавицата на пикочните пътища и по този начин улесняват отмиването им чрез урината. Пийте по 300 мл сок от червени боровинки на ден – както за профилактика, така и за лечение на инфекцията.

За да стимулирате имунната си система да се пребори с инфекцията, пийте всеки ден по 3 чаши чай от ехинацея, който се продава под формата на торбички. Можете да си го приготвите и като накиснете 2 ч.л. суров корен от билката в 1 чаша вряла вода.

Друго подходящо решение е чаят от коприва. Диуретичното му действие способства за прочистване на пикочните пътища. Пийте по 1 чаша на ден – приготвена с 1 ч.л.- сушени листа.

Канадският хидрастис е натурално средство за унищожаване на бактериите Е.коли, причиняващи инфекции на отделителната система. Освен това билката стимулира имунната система и облекчава възпалението на пикочните пътища. Вземайте по 500-1000 мг екстракт от корен на канадски хидрастис веднъж дневно в продължение на не повече от 1 седмица.

Редовният прием на 1000 мг витамин С в комбинация с 600 мг биофлавоноиди предотвратява полепването на болестотворни бактерии по стените на пикочния мехур.

Избягвайте храните, които обострят цистита. Сред тях са аспержите, спанакът, червеното цвекло, суровите моркови, доматите, цитрусовите плодове, ягодите, червеното месо и прясното мляко.

Избирайте меки, неароматизирани сапуни и не употребявайте масла, соли или пяна за вана.

 

Защо страдаме от цистит?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *