Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли какво е халотерапията?

Лечението в солни пещери в Европа започва от ХIХ век

солена стая

Полският терапевт Феликс Бочковски забелязал, че миньорите в солните мини във Величка и Бохня (до Краков) никога не се разболяват от астма, и затова през 1826 г. въвежда лечението на кожни заболявания със солни разтвори. През 1959 г. в Полша е открита първата солна лечебница. И съвсем логично днес точно Полша и санаториумите във Величка и Бохня държат първото място в халотерапията. Там има солни пещери в спа хотели, фитнес центрове и стотици солни стаи, стени и дори солни картини за лечение у дома.

Пролетта вече е тук, но почивката на море е още далече. Има начин обаче да си набавим глътка полезност като от морския въздух. Предлагаме ви да пробвате няколко дни релакс в някоя от солните стаи и пещери, които нашумяха вече по целия свят. 40 минути в тях се равняват на 4 дни на брега до вълните. Естествената каменна сол лекува белодробни, кожни, ставни проблеми и болести и с нищо не вреди.

Всеки иска да диша леко

В миналото знатни особи са изминавали стотици километри, за да се поглезят и лекуват в естествени солни пещери и мини. Но вече не се налага да пътуваме, за да се възползваме от терапевтичния им ефект. Облицовани стаи със сол има в София и в Благоевград… а скоро и в други градове, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *