Билково лечение на синузит

1 кафена чашка ориз, 9 сушени сини сливи без костилките, 1 супена лъжица ленено брашно. Всичко това се сварява в 200 мл вода докато стане гъста каша. Слага се на марличка и се лепи на мястото, където усещате най-силната болка. Така се престоява не повече от 2 часа. Ноздрите се изчистват и болката спира. Процедурата се повтаря няколко пъти докато симптомите на синузита изчезват.

Една трета чаена чаша настърган хрян се смесва със сока на 3 лимона. Взема се по половин чаена лъжичка 1 път дневно 20-30 минути след закуска. При хроничен синузит лечението трае 3-4 месеца. След две седмици прекъсване може да се повтори. За профилактика рецептата се изпълнява всяка пролет и есен.

В 1 литър вода се поставя една равна супена лъжица морска сол. След като заври се сваля от огъня и се прибавят супена лъжица сода бикарбонат и супена лъжица мед. Като се охлади до търпимо топло се взема шепа от течността и се поема дълбоко през ноздрите, като се изхвърля през устата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Билково лечение на синузит

  1. Емилия каза:

    Супер рецепти! Ето моята – настъргани грудки от циклама. Изцеждат се и сока се използва за капки. По две капки в ноздра един път дневно. Има страхотен отпушващ ефект. Не се препоръчва на алергични към циклама. За тези които не са склонни да се доверят на бабини девитини, има такъв лекарствен продукт – Назодрен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *