ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вижте кой е най-ценният достъпен суперпродукт!

Гъбите заслужават водеща позиция в класациите на суперпродуктите, които са широко достъпни и съотношението “цена-качество” ги прави приложими в менюто на милиони.

gubТоплистите на хранителните продукти постоянно провокират потребителския интерес, отбелязват от medikforum.ru. Диетолозите изтъкват едни или други ползи от употребата им, като държат сметка и за това дали даден продукт може да бъде достъпен за много хора. Гъбите и с качествата си, и с възможността да бъдат консумирани често са истински шампиони сред храните на човечеството.

Важно е да се спомене, че те дават на организма не по-малко белтъчини от месото. Дори имат предимството да правят това, без да ни обременяват с опасните високи холестеринови нива. Отсъствието на мазнини паралелно с това ги прави съвършен диетичен продукт.

Учени от Харвард твърдят, че гъбите са суперпродукт не само заради белтъчното си съдържание. Някои сортове съдържат повече полезни съставки от плодовете и зеленчуците. Те са богати на витамини от В-групата, на селен и мед. Ако добавим и това, че сред съставките им е линоловата киселина, ще разберем защо на гъбите се приписва антиканцерогенно действие.
Удивителните им качества не свършват с това! Казват, че по наситеност с антиоксиданти гъбите не отстъпват примерно на ягодите. Добавете фибрите – повече, отколкото в черния хляб, и ще се съгласите, че наистина става дума за суперпродукт!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *