ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сушените гъби заменят биодобавките!

Гъбите могат да осигурят на организма ни същите количества витамин D, както най-добрите специални добавки.

gabЗа да стане това е необходимо гъбите да бъдат внимателно изсушени на слънце, твърдят изследователи от Школата по медицина в Бостънския университет.

Заредените със слънце гъби осигуряват на организма витамин D, твърдят от medikforum.ru. Дори и гъбите, които не са предназначени за дълго съхранение, трябва да се просушат на слънце поне половин час и едва тогава да се готвят.

Защо е нужно това?

Подобно на човешката кожа, гъбите трансформират ултравиолетовите лъчи във витамин D. Процесът продължава и след като човекът ги е набрал и те са отделени от пънчетата си. Въпросният витамин е крайно необходим за нормалното функциониране на имунната система, за здрави кости и зъби и за пълноценно усвояване на калция.
В хода на програмиран експеримент 30 доброволци са получавали ежедневно в продължение на три месеца капсули или с витамин D, или с екстракт от сушени на слънце гъби. В края на изследването се установило, че няма съществена разлика в натрупването на витамин D в организма, независимо дали са били приемани капсули или гъбен продукт.

Способността да натрупват витамин D притежават всички ядливи гъби. “Номерът” с ултравиолетовата трансформация може да се приложи дори за гъбите от магазина! И следва най-хубавото: топлинната обработка не разрушава нивото на витамина в гъбената маса!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *