Мъртва монахиня лекува от гроба

Според Ватикана молитвата, отправена към немската монахиня Мария Тереза Бонзел, живяла през XIX в., помогнала да се излекува тежко болно 4-годишно момченце

monahinq

18-годишният Лука Буджи не обича да си спомня събитията, които се случили преди 14 години. Вместо него за чудесното му изцеление разказва неговата майка.

„През 1998 година четиригодишният Лука се върна от детска градина и се оплака от болки в корема – спомня си Джан Буджи. – Състоянието му рязко се влоши, лекарите подозираха стомашно-чревно разстройство, но не можаха да поставят правилна диагноза и да назначат лечение. В течение на шест месеца детето ми изпитваше силни болки. Пристъпите се повтаряха от осем до десет пъти на ден. Той беше най-болният човек, когото съм виждала…“

Заради тайнствената патология Лука спрял да расте и отслабнал. Докторите съобщили на съпрузите Буджи, че подозират злокачествено образувание и планират биопсия. Но такава не се наложила, защото на 22 февруари 1999 г. болестта изчезнала също така внезапно, както се и появила. Заболяването напуснало Лука в деня, когато сестра Маргарет и сестра Еванджелин завършили да четат молитвите, произнасяни в продължение на девет дни. Сестрите помолили монахинята Мария Тереза Бонзел, починала през 1905 година, да помогне на момчето.

Такова светкавично оздравяване на тежко-болния пациент смутило лекарите. Тогава в изследването на феномена се включили и представители на Ватикана. Семейство Буджи били разпитани, като медиците и посланиците на католическата църква се опитвали да изяснят дали родителите са давали на четиригодишния си син лекарства, или е станало истинско чудо.

Разследването продължило 14 години и накрая римският папа Франциск приел версията за чудо и назначил за ноември 2013 години беатификация (причисляване към блажените) на монахинята Мария Тереза Бонзел. Беатификацията се смята за стъпало към канонизацията и ако благодарение на Бонзел стане още едно чудо, тя ще бъде обявена за светица, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *