ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пълната упойка провокира Алцхаймер?

Пълната упойка, прилагана при множество хирургични операции, увеличава риска от поява на деменция с 35%.

NAESTESSIAУчени от Университета в Бордо твърдят, че прилагането на пълна анестезия води до развитие на деменция, твърдят от medikforum.ru. Френските изследователи са направили нерадостния извод, наблюдавайки здравословното състояние на повече от 9000 пациенти. Оказало се, че хората, които са били оперирани с пълна анестезия преди да навършат 65 години, впоследствие много често развивали болестта на Алцхаймер и други неизлечими недъзи.

В науката отдавна се знае за т.н. постоперативна когнитивна дисфункция. Става дума за объркване в съзнанието на по-възрастните пациенти; това състояние нерядко е трайно и може да бъде последвано от деменция. Според учените някои обезболяващи причиняват възпаления на нервните тъкани, а по-късно се проявява и симптоматиката на Алцхаймер. Възможно е обаче обезболяващите да не причиняват подобни отклонения, а само да идентифицират налично предразположение на организма.

Френските учени проследили здравословното състояние на група 65-годишни пациенти в продължение на 10 години. Достигайки 75, част от тях развили споменатата група заболявания – при това оперираните с пълна упойка били засегнати с 35% по-силно от останалите. Според една от хипотезите причина за това е въздействието на упойващите вещества върху белтъците – те провокират образуването на плаки, чието наличие влошава проводимостта и еластичността на кръвоносните съдове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *