Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При кървене от носа, поставете тампон от марля!

Навийте на руло тампон от марля, поставете я в носа и притиснете ноздрата за 15-20 минути.

Ако кървенето спре, оставете марлята за още 2 часа. Ако не успеете да се справите с проблема, отидете на лекар – може би се нуждаете от професионална манипулация.

Кръвоизливът от носа винаги ви изненадва в най-неподходящия момент. Освен че ви поставя в неудобно положение, той може сериозно да ви изплаши, особено ако незначителното количество изтекла кръв ви се стори същинска река. Не изпадайте в паника! Кървенето ще спре от само себе си след броени минути, но има някои изпитани техники, с които можете да ускорите това.

Можете да опитате и с няколко капки лимонов сок или масло от лавандула, нанесени директно върху кървящия участък в носа. Друга изпитана мярка е охлаждането – студът свива кръвоносните съдове и намалява кървенето. Притиснете от външната страна на ноздрата кубче лед или студен компрес от виржински хамамелис. Този компрес се прави от листата и кората на растение, наречено Hamamelis virginiana. На пазара се предлага под формата на мехлем или медицински тампони. Познат е още като виржински орех и има кръвоспиращ ефект.

За да намалите риска от кръвоизлив, поддържайте носната лигавица влажна, не допускайте изсушаване на въздуха в помещенията, мажете вътрешната страна на ноздрите си с вазелин или я овлажнете обилно със солен физиологичен разтвор. Процедурата се препоръчва особено в случай че ви предстои полет със самолет, както и ако пребивавате в област със сух климат или току-що сте се възстановили от простудно заболяване или инфекция на синусите.

 

Формата на лицето е определяща при избора на слънчеви очила!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *