Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диспепсията – болест на бързото хранене!

За да предотвратите проблема, трябва винаги да внимавате какво, кога и в какви количества консумирате.

Може би ще се наложи да предприемете и някои промени в гардероба си: твърде вталените дрехи притискат корема и провокират връщане на стомашното съдържимо.

Диспепсията включва широк спектър от симптоми, в голямата си част провокирани от консумацията на храни, които натоварват и дразнят храносмилателната система. Оплакванията могат да бъдат: гадене, киселини, коремни болки, подуване.

След обилно хранене или консумация на пикантни храни, които може да предизвикат диспепсия, сдъвчете 1 ч.л. семена от резене (аптекарски копър – на снимката) или кимион. В тях се съдържат масла, които успокояват чревните спазми, облекчават гаденето и спомагат за овладяване на метеоризма. Ето защо в някои индийски ресторанти се сервират семена от резене.

Направате си настойка от семена – смесете равни количества семена от кимион, резене и посевен анасон и накиснете 1 ч.л. от сместа в 250 мл. вряла вода. Оставете да престои 2-3 минути, прецедете и разделете на 2 равни части. Това количество изпийте сутринта и вечерта преди хранене.

Древните гърци са облекчавали коремните болки с билката гол сладник. Коренът й се използва за лечение на широк спектър заболявания – от менструални проблеми до инфекции на дихателните пътища. Деглициризираният гол сладник (т.е. без глициризин) покрива лигавицата на хранопровода и стомаха със защитен слой и облекчава състоянието като стомашни неразположени. Внимание: Ако страдате от хипертония, не вземайте чист гол сладник (съдържащ глициризин) – той може да повиши кръвното ви налягане. Опасно е да го приемате и в комбинация с някои диуретици, които се предписват при хипертония.

Опитайте с оцет – след обилно хранене ще се почувствате по-добре, ако изпиете половин чаша вода с 1 ч.л. ябълков оцет. Разтворът помага при недостиг на стомашна киселина. По желание можете да го подсладите с пчелен мед.

 

Разделното хранене – най-безвредната диета

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *