ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Замразената яйцеклетка – още един шанс за майчинство

Коя е най-подходящата възраст за една жена да стане майка?

замразена яйцеклетка

Според лекарите между 20 и 30 години. Пикът на фертилността (плодовитостта) е между 25 и 30 години, след което започва постепенно да спада. Това са фактите от биологична гледна точка. Най-различни причини обаче могат да отложат майчинството -липса на подходящ партньор, нежелание за поемане на допълнителни грижи и отговорност, усещане за житейска незрялост. Освен това много жени в този период поставят сред приоритетите си образованието, кариерата, финансовата стабилност. У нас възрастовата граница за раждане на първо дете постепенно се измести към 30 години.

Лекарите твърдят, че фертилността рязко спада след 35 години, като успоредно с това се увеличава рискът от малформации на плода. Ако жените искат да планират майчинство за по-късна възраст, могат да замразят свои яйцеклетки, които в избрания момент да оплодят със сперма на съпруга или на донор. Този метод се прилага по света от 2003 г., а у нас – от 2007-а.

Криоконсервацията (замразяването) на яйцеклетки има 95-процентна надеждност, твърдят докторите. Биологичният материал оживява след размразяването и може да се използва за оплождане, като постигнатият успех съответства на този с пресни яйцеклетки. Трябва да се има предвид обаче, че не всички замразени яйцеклетки могат да оцелеят. Практиката показва, че най-голям шанс имат яйцеклетки, замразени от жени до 30-32-годишна възраст. След 35-ата година качеството на генетичния материал се влошава, пише вестник „Всичко за семейството“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *