Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Млечен коктейл пази здравето при инфекции

Прополисът и киселото мляко са изпитани лекове за увеличаване на полезните микроорганизми и подобряване на храносмилането

мляко мед

Докторите често предписват антибиотици, защото те много бързо убиват инфекцията и значително съкращават срока за лечение. Но те влияят и на полезните бактерии, които формират имунитета. Повече от 70% от тези „добри“ микроорганизми се намират в червата. Затова често след лечение с антибиотици се появяват смущения в храносмилането.

За да възвърнете нормалната дейност на стомаха, добре е няколко дни да ядете кисело мляко и да пиете билкови чайове. Ето една проста, но ефикасна рецепта: смесете в еднолитров буркан 500 грама кисело мляко с две ситно нарязани скилидки чесън и същото количество лук. Добавете магданоз или копър (3-4 стръка), лайка и жълт кантарион (по 1 ч.л.) -пресни или сухи. Досипете гореща вода до ръба на буркана и запарете за 20 минути. След това прецедете и пийте по 1-2 чаши всеки ден.

Добър вариант е на вечеря да се изяждат 1 -2 скилидки чесън, счукани със зехтин, за да не дразнят стомаха. Чудесно действа прополисът, разтворен във вода. Той може да се дава и на малки деца: от 6 месеца до една година – по 1-2 капки, от 1 до 3 години – по 3 капки, от 3 до 7 години – по 7 капки, по-големи деца и тийнейджъри -10 капки. Възрастните може да приемат по 20-30 капки по два пъти дневно преди хранене, пише вестник „Всичко за семейството“

Рецепта

Чай за възстановяване на чревната флора: жълт кантарион (1 ч.л.), градински чай (половин чаена лъжица), вратига (0,3 ч.л.). Билките се заливат с 1 чаша кипяща вода и се запарват за 2 часа. Пийте през целия ден преди хранене на малки глътки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *