Силата на аспирина

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Съществува едно обикновено, безопасно и евтино средство, което се предлага във всички аптеки – аспиринът.

Според последни­те проучвания дневният прием на таблетка аспирин от 75 мг оказва благотворно влияние върху здравословното състояние при някои хо­ра. Аспиринът има свойството да разрежда кръвта и да предотвратя­ва образуването на съсиреци, които могат да предизвикат инфаркт или инсулт. Ако веднага след възникване на инфаркт се вземат 2 таблетки аспирин, това може да спаси живота ви.

 

Ако вече сте преживели един инфаркт, приемът на аспирин може значително да намали риска от втори. Аспиринът може да ви предпа­зи от инфаркт или инсулт, ако страдате от ангина пекторис (гръдна жаба). Реална полза от него имат всички, които са застрашени от сърдечносъдово заболяване. Консултирайте се с лекар, преди сис­темно да започнете да приемате аспирин.

Учените са открили и други полезни свойства на аспирина. Хора­та, които редовно го приемат, са засегнати значително по-рядко от рак на дебелото черво, стомаха и хранопровода. Причината за това не е известна.

 

Аспиринът има странични ефекти, които са рядко срещани: гастроинтестинално кър­вене, мозъчен кръвоиз­лив (хеморагичен ин­султ). Преди да пристъ­пите към профилактика с аспирин, трябва да об­съдите ползите и риско­вете за вашето здраве с лекаря си.

 

ВНИМАНИЕ!

Никога не заменяйте предписаните ви меди­каменти с билки и ви­наги уведомявайте ле­каря си, ако приемате билкови продукти.

 

Аспиринът помага и в бита

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *