Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тревожни знаци за приближаващ инсулт

50-годишната възраст е граница, след която рискът от инсулт се повишава автоматично на всеки десет години.

brain-763982-1Опасността да ви връхлети инсулт се удвоява, ако са налице още няколко тревожни знака, информират от medikforum.ru. Забележите ли проявата на някои от тях, трябва на всяка цена да се консултирате с личния си лекар и със специалист.

Много важен фактор е наследствеността. Помислете дали в семейството ви не е имало повече от един случай на инсулт, като се постараете да си спомните как е протекла болестта и какви следи са останали у засегнатия ви роднина. Рискът е налице и при развита хипертония, сърдечна аритмия и склонност към образуване на тромби.

Допълнителните фактори, които трябва да ви заострят вниманието, са схващането на крайници, двойното виждане и пристъпите на внезапна слабост. Помислете дали не ви се е случвало безпричинно “замайване” и загуба на равновесие. Не се стеснявайте да питате и проверявате здравословното си състояние, защото е напълно възможно съчетанието от изброените отклонения да “подготвя” сериозен проблем. Ако нещата са под контрол, могат да се предотвратят злополучни състояния или да се вземат адекватни мерки по най-бързия начин. Възможно е също така отклоненията да сигнализират за друг здравословен проблем – или положението да не е толкова сериозно. Но човек никога не знае всичко и е по-добре да се погрижи навреме, дори с риск опасността в съзнанието му да е преувеличена.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *