Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са най-доказаните билки за облекчаване на болка?

Съществуват много билки, за които се твърди, че са полезни за здравето.

Но само някои от тях са преминали меди­цински тестове. Предлагаме ви кратък списък от билки, които са с доказани положителни качества и са безопасни за употреба.

 

  • Босвелия (индийски тамян)

Това тра­диционно лечебно средство от Индия се използва за облекчаване на болката при артрит и други възпалителни процеси. Изберете стандартизиран екстракт от 150 мл киселина, извлече­на от босвелия. Обичайната доза е 150 мл три пъти дневно. Понякога са необходими четири до осем седмици, преди да настъпи желаният ефект.

  • Крем от чушки чили

Това лечебно средство се използва за облекчаване на продължителна болка при херпес зостер. Според стандартите съдържа от 0,025% до 0,075% капсаицин и мно­го лекари го препоръчват като ефи­касно лечение при артрит. Според ин­струкциите мехлемът се втрива в бо­лезненото място три или четири пъти дневно. Внимавайте препаратът да не попадне в очите, устата или на друго чувствително място. Облекчение на­стъпва след няколко дни на употреба.

Тези бил­ки облекчават болката и отока при артрит, травма, болки в гърба и след операции. Куркумата, продавана ка­то подправка, не е ефикасна, защото не съдържа достатъчно от активното вещество. Потърсете пречистена кур­кума в специализираните билкови аптеки и приемайте дневно до 2000 мг от сушения корен. Дявол­ският корен се продава като стандартизиран екстракт, съдържащ 3% естествен гликозид. Приема се три пъти на ден по 750 мг.

  • Листа от вратига

Доказано е, че тази билка е ефикасна при мигрена. Най- добър резултат ще постигнете, ако приемате дневно по 80-100 мг листа от вратига, стрити на прах. Тя има ефект, ако се приеме преди пристъпа на миг­рена. Използва се също като противо­възпалително средство при артрит.

 

 

Масаж и акупресура помагат при болки в кръста

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *