ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Свинското месо може да ни разболее от диабет

Увлечението по свинското месо може да стане причина да се разболеете от диабет. До такъв извод достигнаха японски учени след обстойно проучване на връзката между диабета и храненето.

parjoliОказва се, че женският организъм притежава собствени защити от подобна опасност. При мъжете обаче приемът на месо бива последван от скок в нивата на желязото в кръвта, което затруднява изработването на инсулин – съставката, понижаваща нивото на кръвната захар, разясняват от medikforum.ru.

Учени от Националния център по развитие на рака в Япония твърдят, че има връзка между храненето и опасността от диабет. Ако един мъж похапва всеки ден поне 100 грама свинско, вероятността да се разболее от диабет е реална и е 1.36 пъти по-висока в сравнение с хора на по-скромно месно меню.
Представителите на силния пол предпочитат свинско и телешко, отбелязват японските изследователи. Ако редовно си позволяват по-големи порции, те наистина излагат на риск здравето си. Женският организъм очевидно разгражда този вид протеини по различен начин – при тях няма опасност, ако дозите са превишени.

Интересна всъщност е тази подробност: голяма част от жените не злоупотребяват с големи количества месо поради естествени предпочитания към млечни и растителни храни. Но дори да са любителки на месните блюда, при тях не са налице негативни последици.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *