ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Смъртността от горещините пораства двойно!

Хората, чиято смърт е причинена от непоносими горещини, през 21-и век ще са двойно повече в сравнение с 20-и.

climategate-overheat3Към 2100 година жертвите на горещото време ще са нараснали със 100% в сравнение с периода 1900-2000-а. Американските учени, които са достигнали до тези изводи отбелязват още, че жертвите на прегряването ще превъзхождат тези от измръзване.

Страшните цифри, с които боравят учените, са резултат от изследването на 16 модела на глобалните климатични промени. Те развиват възможната картина на планетата при различни количества на парниковите газове в атмосферата. При отчитането на външните фактори се изчислява смъртността от прегряване през 2020-та, 2050-та и 2080-та. През 1980 година в Ню Йорк 369 души са починали вследствие горещините. Моделът за 2080-та отчита увеличение с 91% на това число. В същото време броят на жертвите от измръзване намалява с 34%.

Британски учени правят подобни прогнози, като считат, че към края на века прегряването ще убива на Острова по 10 000 души на година. Това означава не двукратно, а петкратно нарастване за сто години, отбелязват от medikforum.ru.
Дори количествените параметри на тези прогнози да не са съвсем точни, тенденцията е неоспорима и плашеща. Учените за пореден път бият тревога и настояват правителствата да разработват стратегии, които да неутрализират най-тежките негативи. Най-труден ще бъде животът в големите градове, предупреждават изследователите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *