ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечебни чайове при менструални проблеми!

Повечето жени имат коремни болки и главоболие непосредствено преди поредната менструация и в първите 1-2 дни от началото на месечния цикъл.

Тези симптоми са свързани с хормоналните колебания по време на менструацията. Простагландините (вещества с хормоноподобно действие) причиняват стягане на мускулите на матката, което предизвиква коремна болка. Между 7 и 10 дни преди началото на менструацията се понижава отделянето на хормона прогестерон. Това води до задържане на натрий и вода в организма. А дисбалансът между прогестерон и естроген е предпоставка за емоционални разстройства като раздразнителност и тревожност.

Чаят от листа на червена малина съдържа фрагрин – вещество, което отпуска мускулатурата на матката, облекчава спазмите и регулира кръвотечението. Пийте по 3 чаши на ден.

Червената калина облекчава менструалните болки. В билковите аптеки се продава в насипно състояние или пакетирана сушена билка. В една чаша гореща вода сложете 1 ч.л., прецедете след 10 минути и пийте.

Пресен корен от джинджифил се продава навсякъде. Той е изпитан лек срещу коремни болки. Смята се, че в корена му се съдържат вещества, които потискат производството на простагландини. Накиснете за 10 минути 1 ч.л. настърган корен в 1 чаша вряла вода, след което прецедете и пийте.

За да регулирате кръвотечението трябва да поемате достатъчно количество витамин С и витамин Р – биофлавоноиди, които се съдържат в плодовете и зеленчуците с червен, оранжев и жълт цвят – домати, моркови, кайсии, портокали, череши, сини сливи, грозде и др. Има ги и в натуралния, черен шоколад. По време на месечен цикъл вземайте по 500 мг на ден витамин С и достатъчно биофлавоноиди.

Осигурете на организма си достатъчно калциев цитрат – поне 1000 мг дневно. Разделете това количество на няколко дози и го вземайте по време на хранене. Калцият укрепва кръвоносните съдове, отпуска мускулите на матката и облекчава менструалните болки. Не вземайте хранителни добавки като доломит и костно брашно, защото може да съдържат олово.

Вземете от аптеката калций и магнезий – отлично превантивно средство срещу менструални болки.

 

Акупресура, йога и хомеопатия при менструални проблеми

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *