Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Деца-дубликати: възможни ли са човешките клонинги?

Американски учени създадоха клонирани човешки ембриони, които могат да преминат пълен курс на развитие в лабораторни условия.

kloningiАмериканското постижение на практика означава възможност за клониране на хора, пишат от medikforum.ru. Това е теоретична възможност – а практическата е свързана със създаването на нови методи за лечение на тежки болести като Алцхаймер и множествената склероза.

Човешки ембриони са клонирани и в други лаборатории, но в случая за първи път е възможно да се извлекат стволови клетки от клонинга. Така ембрионът-дубликат се оказва способен да достигне цялостно развитие – нещо, което до момента се е случвало единствено във фантастичните филми.

Авторите на откритието от Oregon Health and Science University твърдят, че идеята на експеримента им е била търсенето на нови методи за овладяване на нелечимите болести. Противниците на човешкото клониране обаче се съмняват в това и са на мнение, че има опасност децата-дубликати да се появят на черния пазар за бебета. Много състоятелни родители, които по някаква причина са изгубили детето си, биха дали мило и драго за негово точно копие.

Много рязко срещу подобно развитие на нещата се обявява църквата. В повечето страни от света въпросната технология е забранена, но учените настояват за премахване на забраните. Учените са убедени, че човечеството ще има полза от подобни разработки, защото чрез стволови клетки от ембрионите ще могат да се лекуват редица тежки страдания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *