ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Всяка седма жена страда от следродилна депресия

Всяка седма жена, която е станала майка, страда от следродилна депресия. Това състояние не е безобидно и трябва да му се обърне сериозно внимание!

depressiaСледродилната депресия се оказва значително по-широко разпространена, отколкото по принцип е прието да се счита, доказва изследване на учени от Медицинския колеж в Илинойс, САЩ. Изследването обръща внимание на факта, че не става дума за прищевки и глезотии, а за здравословен проблем, който може да се окаже със сериозни последици. Депресираната бременна или млада майка влияе върху развитието на ембриона или новороденото, тъй като резонансите от нейното състояние се улавят от детето.
Установено е, че 22% от жените се намират в потиснато състояние около година след раждането, пише medlinks.ru. Половината от депресираните млади майки не си дават сметка за състоянието си, нито знаят какви рискове крие то. Авторите на проучването смятат, че би било разумно всички бъдещи майки да се консултират за психичното си състояние именно с грижа за бъдещото поколение. Медиците от Илинойс изследвали 10 000 майки и открили отклонения у 1 396 от тях – 14%. Близо 60% от жените нямали представа, че психиката им е разстроена. В рисковата група 40% от жените изпадали в депресия след раждането, а други 30% били засягани по време на бременността и около година след появата на бебето.
Депресията не е просто лошо настроение, предупреждават медиците. Това е комплексно неврологично разстройство, което причинява преждевременни раждания или раждане на бебета с тегло под норматива. Здравето на депресираните майки става уязвимо и те са склонни да развият отклонения от нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *