Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хидрогенерираните мазнини причиняват инсулт и инфаркт

Това са растителни мазнини, които са изкуствено обработени

Хидрогенерирани мазнини Съдържат се в масла, маргарини, сирена, сладолед, бисквити, вафли, сосове, готови баници, кроасани. Редовната им консумация води до повишаване нивото на лошия холестерол в кръвта, риск от инсулт и инфаркт.

Това не означава, че трябва да ограничите изцяло приема на мазнини. Напротив – тялото ни има нужда от такива. Но от здравословни. Набавяйте си ги от зехтин, маслини, авокадо, чия, ленено семе, сьомга.

Имайте предвид, че основната цел на производителите на храни е да ни накарат да купуваме. Затова те понякога използват някои хитрости, за да ни заблудят. От асоциация „Активни потребители“ предупреждават, че някои надписи всъщност може да са измамни.

– „без хидратирана мазнина“ – сами разбирате, че двете думи (хидратирана и хидрогенирана) нямат нищо общо освен прилика в звученето. Тоест в продукта може да са използвани вредните хидрогенирани мазнини, но по този начин да ви заблудят, че той не крие рискове за здравето.

– „без холестерол“ – холестеролът се съдържа в животинските продукти, а не в растителните, затова с този надпис се спекулира от производителите и търговците на хидрогенирани мазнини. Това, че ядете продукти „без холестерол“, не означава обаче, че те няма да повишат нивото на вашия собствен холестерол.

– „без мазнини“ – този надпис веднага привлича потребителите. Но и той не е гаранция, че това, което приемете, няма да ви накара да натрупате мазнини. Специалистът по зависимости Джейсън Вейл обяснява: „Без мазнини“ най-често значи „наблбскано със захар“. Мога да взема еднокилограмов пакет захар и да сложа етикет, че е „100% без мазнини“. Но след поглъщането в тялото захарта се превръща в мазнина. Защо? Защото нивата на захарта отиват в небесата. И панкреасът трябва да отделя инсулин и да ги понижи, 3а да не умрете. А инсулинът е хормонът, който произвежда мазнини. Тоест пакетът 1 кг захар е „100% без мазнини“, което е фактически правилно, но невероятно подвеждащо.“, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *