ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хапчето Антибебе – за и против

Няма „най-добър“ контрол на раждаемостта

хапче антибебе

Всеки метод си има „за“ и „против“. Главоболие, замайване, свръхчувствителност в гърдите и гадене са дребни участници в палитрата от странични ефекти, които ни предлагат хормоналните контрацептиви. Ако се чудите защо вече не желаете толкова партньора си, смело обвинете намаленото си либидо, „подарено“ ви от хапчето антибебе. Заради рязката смяна на настроението сте в състояние да изпотрошите сватбения сервиз за чай от свекървата, да не говорим за досадното акне, което не сте имали дори през пубертета. При жени, които приемат хормонални контрацептиви, тройно е завишен рискът от появата на тромби. Но за сравнение – по време на бременността и раждането възможността за образуване на тромб е от 5 до 10 пъти по-висока. Ако не страдате от високо кръвно, диабет и не сте пушач, спокойно може да приемате орални контрацептиви до менопауза.

Всеизвестно е обаче, че всяко хапче си има две страни. Хормоналните противозачатъчни намаляват риска от рак на яйчника и ендометриума с 80 процента при жени, които са приемали такива медикаменти поне 10 години. Противно на твърденията, те не покачват риска за рак на гърдата, макар че леко повишават риска от карцином на шийката на матката. Той се редуцира веднага след спирането на хапчето, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *