Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 ефикасни рецепти с мед за разрешаване на здравословни проблеми

Медът помага при възпалени очи

medОще в дълбока древност хората са знаели за лечебните свойства на меда. Най-великият лекар на античността – Хипократ, използвал сладкия нектар от пчелната пита при висока температура и различни рани. Преди известно време канадски учени доказаха, че с мед успешно се лекуват възпаления на синусите.

Предлагаме на вниманието ви 3 ефикасни рецепти с мед за разрешаване на различни здравословни проблеми:

При простуда

В 100 мл топла вода разтворете по 1 лъжичка готварска сол и мед. Приготвяйте го преди всяка употреба за гаргара или изплакване на носа.

При контузии – компрес при подутини

Намажете обилно превръзката с мед от едната страна, сложете я на болното място, покрийте и закрепете с друга превръзка отгоре. Сменяйте 2-3 пъти дневно.

При възпалени очи

Залейте 2 лъжички изсушена обикновена очанка или счукани семена от аптекарски копър с четвърт литър вряла вода. Запарете за 10 минути и прецедете. Оставете 5-6 лъжици чай да изстинат до телесна температура и ги смесете с 1 лъжица мед. Напоете със сместа памучета и ги сложете на затворените очи за 15-20 минути. След това изплакнете клепачите с топла вода и избършете.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *