ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При пристъп на астма – запазете спокойствие!

Затрудненото дишане, кашлицата и стягането в гърдите са следствие от спазмите на бронхите, при които се освобождават химически вещества, в това число хистамин, предизвикващи възпаление и отделяне на слузест секрет.

Пристъпът на астма настъпва като реакция на дихателните пътища спрямо някакъв дразнител – цигарен дим, студен или сух въздух, полени, плесен или акари. Хормоналните колебания и стресът също могат да предизвикат пристъп, а има и случаи, при които няма явна причина за настъпването му.

В китайската медицина бронхиалната астма от векове се лекува с гинко билоба. Според последните научни изследвания билката взаимодейства с един протеин в кръвта, който се свързва с бронхиалните спазми. Магнезият също може да подобри състоянието ви, защото подобрява проходимостта на дихателните пътища.

Маслото от едра пупалка е богато на гамалиноленова киселина (ГЛК), която в организма се трансформира във вещества с изразено противовъзпалително действие. За по-добро усвояване се приема по време на хранене.

Куркумата е подправка с жълт цвят, използвана за овкусяване на индийските ястия с къри. Тя е мощно противовъзпалително средство. Съединенията, които се съдържат в нея, потискат отделянето на СОХ-2 простагландини – хормоноподобни вещества, участващи във възпалителните процеси. Разтворете 1 ч.л. куркума на прах в 1 чаша топло мляко и пийте до 3 пъти на ден. Подправката се продава в супермаркетите, а тинктура и капсули с екстракт от растението можете да намерите в магазините за натурални продукти.

Най-важна е профилактиката:

–      Не пушете и избягвайте задимени помещения. Тютюневият дим дразни бронхите.

–      Не стойте в близост до камини и пещи с дървени въглища.

–      В студено време носете шал пред носа и устата си.

–      Избягвайте дразнители, които могат да предизвикат астматичен пристъп, например, силно ароматни храни или рекламни тестери на парфюми, приложени между страниците на списания. Постоянно проветрявайте помещенията, в които пребивавате.

–      Хранете се често, на малки порции. Не вечеряйте непосредствено преди лягане.

–      При около 5% от астматиците се наблюдава чувствителност към нестероидни противовъзпалителни средства като аспирин и ибупрофен. Обърнете внимание дали имате подобни симптоми и избягвайте такива медикаменти, заменете ги, например, с парацетамол.

 

Наберете си диви растения !

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *