Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Видеоигрите помагат при множествена склероза

Американски учени доказаха, че видеоигрите, при които се изпълняват движения на фона на музика, подобряват координацията на пациенти с множествена склероза.

kinekt_xbox_gameplay1Множествената склероза е автоимунно заболяване, при което е поразена миелиновата обвивка на нервните влакна в главния и гръбначния мозък. За първи път учените били заинтригувани от танцувалните видеоигри, когато изследвали пациенти с болестта на Хантингтън – генетично заболяване, характеризиращо се с психически и двигателни нарушения. Установено било, че играта усилва мотивацията и подобрява психическото и физическото състояние на пациентите.

В началото на 2012-а в колежа на щата Охайо започнало аналогично изследване, но с пациенти с множествена склероза. Участниците се занимавали с видеоигрите три пъти седмично в продължение на осем седмици, разказва www.zdorovieinfo.ru. Задачата на участниците била да следят движещи се стрелки на екрана и да извършват съотносими с тях движения. В края на изследването било констатирано, че всички пациенти са подобрили координацията на движенията си и психическите функции.

В момента проектът продължава с изучаване на случаи, при които видеоиграта изисква едновременен отговор на две паралелни действия. Авторите на изследването смятат, че пълната забрана на видеоигрите е ненужен акт, след като те са в състояние да подпомагат развитието на мисленето. Разбира се – това се отнася и за напълно здравите пациенти. Все пак всичко трябва да бъде с мярка – денонощното висене пред компютъра с любимите видеоигри едва ли може да се нарече полезно и за най-здравия потребител.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *