Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Първородните деца са застрашени от сърдечни болести

Първородните деца са склонни да развият сърдечно-съдови патологии заради високо артериално налягане и други неблагоприятни фактори.

babyУчени от Нова Зеландия огласиха стряскащото си откритие с препоръка жените, които са решили да стават майки за първи път, да започнат да живеят здравословно колкото може по-рано, далеч преди настъпването на бременността.
Освен високи стойности на артериалното налягане в дневните часове, първородните деца могат да имат и понижена чувствителност на тъканите към инсулина. Според статистическите данни тези деца имат чувствителност към инсулина с 21% по-слаба в сравнение с тази на по-късно родените.

Какво означава това и защо се случва?

Тази особеност е свързана със спецификата на кръвоснабдяването в плацентата и вътреутробното хранене на плода при първата бременност, поясняват от medikforum.ru. Тогава състоянията на тревожност са по-ясно изразени, а това без съмнение има значение за бъдещия човек. Колкото повече са неблагоприятните фактори в най-близкото обкръжение на бебето, толкова по-висок е рискът у него да се отключат захарен диабет и хипертония, а в по-далечно бъдеще това повишава вероятността от сърдечни пристъпи и болести. За да не увеличават рисковете за първото си дете, бъдещите майки следва по-отрано да се погрижат за начина си на живот!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *