Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво се случва с вас, ако живеете на шумна улица?

Какви рискове за здравето ви съществуват, ако трафикът е под прозореца ви? Какво ви се случва, ако живеете близо до шосе с интензивно движение?

trafikСъс сигурност здравето ви е в риск: изгорелите газове провокират промени в кръвоносните съдове, които ускоряват проявата на атеросклероза, пише medikforum.ru. Учени от Западногерманския кардиологичен център в Есен са установили, че дългосрочният контакт с частици от изгорелите автомобилни газове може да предизвика запушване на артериите, известно в медицината като атеросклероза. Учените са наблюдавали здравословното състояние на 5000 човека със средна възраст около 60 години, като са проследили връзката му с мястото, където хората живеят. Доказано било, че колкото по-близо живее един човек до трасето, толкова по-високо е нивото на калция около сърцето му. Това може да причини аортална калцификация, т.е. запушване на аортата. С всеки 90 метра по-близо до трасето нивото на калция нараства с 10%.

И изгорелите газове, и шумът причиняват дисбаланс в нервната система на човека, която регулира кръвното налягане, нивото на липидите и захарта в кръвта. Вредните частици от газовете запушват артериите, предизвиквайки атеросклероза, а шумът причинява повишаване на кръвното налягане. Тези фактори са основни за развитието на сърдечно-съдовите заболявания. Френски учени вече доказаха, че вдишването на частици от изгорелите автомобилни газове увеличава риска от инфаркт.

Какъв е изводът? Да се живее по-далеч от трасета с интензивно движение – особено ако става дума за деца и хора от третата възраст. Ако, разбира се, това е възможно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *