Начало / Здравословен живот / Здравето след 50 / Как се отразява алкохолът на третата възраст


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца!

Как се отразява алкохолът на третата възраст

Алкохолът вреди твърде силно на най-възрастните: въздействието му върху хората над 65 години има своите рискове и негативни последици.

ktЗлоупотребяващите със спирт пенсионери най-често забравят да си изпият хапчетата или стават жертва на падания със счупване – всичко това сравнено с хората на средна възраст.

Специализираното издание Alcoholism: Clinical and Experimental Research публикува резултатите от изследване на учени в Тексаския университет. В публикацията това твърдение е подкрепено със статистически данни, пише medikforum.ru.
Хипотезата за нарастване на травматизма в напреднала възраст поради влиянието на алкохола – тази хипотеза е била потвърдена и чрез опити с лабораторни мишки. Опитните животни на различна възраст били захранени с еднакви дози алкохол, но най-зле се отразило това на най-възрастните.

В същото време аналогични изследвания са били проведени и в Университетския колеж на Лондон. Според британски анкети милиони хора смятат, че си пийват умерено, докато реалността сочи друго: повечето редовно “пийващи” са зависими от алкохола или буквално злоупотребяват с него.

Хората от третата възраст определено си търсят повод да пийнат. Правят го на всеки семеен празник, след църковни тържества, при срещи с връстници или просто по комшийски. Според британското проучване 70% от пенсионерите по света превишават допустимата безопасна доза алкохол, с което си навличат цял куп неприятности – от “пресъхване” на паметта до счупване на кости и обездвижване за дълго време.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*