ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тази храна ТРЯБВА да се яде нощем!

Червената боровинка е плод с доказано полезни качества, известни са и лечебните й въздействия.

червена-боровинка-382x250Интересното е, че това е една от храните, забавящи стареенето! Максималната полза от плодовете на червената боровинка в тази посока се постига, ако я приемаме в точно определено време. Изненада! Оказва се, че това е храна за през нощта, съобщават от medikforum.ru.

Който иска да отложи старостта, трябва редовно да похапва червени боровинки. Малките плодове съдържат невероятно количество антиоксиданти, очистващи тялото ни от свободните радикали. Освен че забавят процесите на стареенето, червените боровинки имат антиракови качества и предотвратяват злокачественото израждане на клетки в различни тъкани. Множество тестове показват, че най-пълноценното въздействие на боровинката се наблюдава, ако я изядем през нощта.

Какво е обяснението? Малките червени плодове нормализират обмяната на веществата, стимулират дейността на панкреаса, блокират възпалителните процеси. Тези процеси протичат най-пълноценно, когато повечето системи в организма са в нощен режим. Боровинката върши чудесна работа и с антисептичните си свойства. Помага при повишена нервна възбудимост и пародонтоза.
Пресните плодчета, изцедени на свеж сок, са чудесно профилактично средство срещу камъни в бъбреците и възпаления на пикочния мехур. Червената боровинка обаче не бива да се прилага, ако е диагностицирана стомашна язва.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *