Храните, които лекуват

При разширени вени, различни сърдечносъдови нарушения често се наблюдава повишено съсирване на кръвта

храна лекарсто

Тъмните сортове грозде и червено вино, диня, пъпеш, подправките канела и кимион помагат да я „разредите“.

Друго „вкусно“ лекарство са зеленчуковите сокове.

Морковеният сок повишава имунитета и извежда от организма шлаките, укрепва сърдечносъдовата, стомашно-чревната и пикочополовата система, способства за възстановяване на белтъчния, мастния и въглехидратния обмен, има кръвоочистителни свойства. Особено важно за представителите на силната половина на човечеството е, че морковеният сок способства за образуването на голямо количество здрави сперматозоиди.

Сокът от цвекло подобрява състава на кръвта и обогатява организма с комплекс от необходими биологичноактивни вещества. А главното е, че цвеклото е шампион сред зеленчуците по съдържание на йод. Така че хората, които се борят с атеросклерозата, не могат да минат без сок от цвекло. Цвекловият сок не бива да се пие прясно изцеден – оставете да го да престои половин час.

Ако искате да се простите е шлаките, направете коктейл от сок от моркови и цвекло и след това – право в сауната. Едновременното въздействие на парата и сока прави чудеса!

Отлично изчиства организма и сок от ряпа: този не особено изискан зеленчук е съкровищница на биологичноактивни вещества; влияе благотворно на стомашно-чревния тракт и нормализира дейността на задстомашната жлеза.

И накрая, не забравяйте за доматения сок, който укрепва имунитета, тъй като доматите съдържат повече витамин С от портокалите и лимоните, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *