ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сложете здраве на трапезата

Стара мъдрост е, че диетотерапията е много по-безобидна от аптечните препарати

храна

Например при хипертония са необходими съдоразширяващи лекарства, които обаче успешно можете да замените с целина (корени и зелената част), грейпфрут, червени боровинки, растително масло. Разбира се, това не означава, че при пристъп вместо таблетка трябва да хапнете парче грейпфрут, но редовната употреба на изброените продукти ще ви позволи да предотвратите хипертоничните кризи и да поддържате тонуса на съдовете си.

За удължаване на периода на жизнена активност и за борба с хроничните неразположения са необходими антиоксиданти. Те се съдържат в морковите, зелето, чесъна и лука, в доматите, в мазните риби и в цитрусите. Важно уточнение: избирайте колкото се може по-ярко оцветени сортове зеленчуци -колкото по-наситен е цветът, толкова е по-голяма концентрацията на антиоксиданти.

За повишаване на имунитета са необходими имуностимулатори, съдържащи се в йогуртите и чесъна.

А за това, че съществуват продукти-антидепресанти, знаят всички. Знаят и „удавят“ мъката си с шоколад. Но освен шоколада природни анти-депресанти се съдържат в меда (не по-малко сладък, но много ,по-полезен), в крушите и дюлите. Следващия път, когато посегнете към „Сникърса“, се замислете дали да не го замените с парче зряла круша…

Гастритите са бич на нашето време. Да се справите с тях или поне да предотвратите пристъпа, ще ви помогнат зеле, банани, смокини и зелен чай, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *