Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хапчета срещу аритмия разболяват от рак

Пациентите-скептици винаги имат резерви към хапчетата, които лекарите им изписват. Хората с право си мислят: това ми помага за едно, но не вреди ли за друго?

amiodarone_340x255Точно такава е историята с хапчетата “Амиодарон”, предписвани срещу сърдечна аритмия. Тайвански учени и практикуващи лекари са установили, че продължителният прием и високите дози от медикамента увеличават риска от рак.
Амиодаронът е бил проследен в лечебната практика на 6418 доброволци, описват от medportal.ru. Хората се лекували с медикамента в периода 1997-2008 година. При 208 от тях се развили злокачествени процеси. Изследователите проучили колко често възниква рак при доброволците – сравнено със статистически данни за общата популация. И се оказало, че лечението от аритмия с въпросния медикамент увеличава двойно риска от злокачествено заболяване. Тази закономерност се проявява при високи дози от лекарството. При нормални и ниски дози такава зависимост няма. Още една подробност – мъжете се оказали по-уязвими и при тях по-често се проявявала негативната зависимост.

В резултат от лечението с този препарат може да се развие рак на белите дробове, черния дроб, храносмилателната система, яйчниците и простатата.
Амиодаронът е бил разрешен за употреба през 1985 година за лечение на камерна аритмия и фибрилация. Лекарството, както показва практиката, се натрупва в мастната тъкан и органите с добро кръвоснабдяване – черния дроб, бъбреците, сърцето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *