Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво рискуваме, когато често вземаме душ?

Американски учени твърдят, че честите душове отслабват имунната система. Освен това те могат да станат причина за опасни зарази.

du6Възможно ли е това? Да си вземеш душ освен хигиена е релакс, възможност да смъкнеш умората от деня, да се отпуснеш. Но според доклад на Националната научна академия в САЩ, всяка трета душ-инсталация е бъкана с колонии болестотворни бактерии. Когато вземате душ, бактериите се разпръскват във въздуха и по въздушно-капков път проникват в белите ви дробове. Може нищо лошо да не ви се случи – но можете да пипнете зараза и да се чудите откъде ви е дошла.

Душ-инсталациите доказано са най-мръсната част от битовото водоснабдяване. Изследователи от Университета в Колорадо изчисляват, че концентрацията на бактерии в душа е сто пъти по-висока, отколкото в която и да е друга част на водната инсталация вкъщи. Още когато пуснете душа върху лицето си вие рискувате да влезете в контакт с Mycobacterium avium, което не е безопасно, коментира професор Норман Пейс.
Че нещата наистина са се случили и с вас личи по това, че изпитвате след банята необяснима слабост и умора, мъчи ви суха кашлица, задушавате се. Особено уязвими са възрастните хора, децата и бременните жени, предупреждават от medikforum.ru.

Учени припомнят, че по кожата ни има микроорганизми с полезни функции, които загиват при прекалено често миене. Какъв е изводът? Да загърбим хигиената ли?! Едва ли някой ще се осмели да предложи подобно нещо. Очевидно както за много други неща – и тук важи правилото да не изпадаме в крайности!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *