Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Гълтаме токсини и с най-чистата храна: ето как!

Вредни химикали се съдържат във всяка храна – дори в онази, за която си мислим, че е чист биопродукт!

bioДо този нерадостен извод са достигнали учени от Университета в щата Вашингтон, информира medikforum.ru. Те направили експеримент с десет семейства, на които подробно било обяснено каква е идеята на изследването.

В продължение на пет дни семействата се хранили програмирано. Половината от тях готвели само с продукти, доставени от изследователите: те били набавяни директно от производители с лиценз за биопроизводство. Останалите си купували продуктите от магазините, но при приготвянето избягвали притопляне в микровълнова фурна в пластмасови опаковки. Те освен това не използвали пластмасов амбалаж и за съхраняване на храни в хладилника.

Очакванията на учените били, че заради предпазния режим рязко ще се намали съдържанието на токсични вещества в кръвта на доброволците. Въпреки това – както и преди експеримента – всички участници отново имали известни количества бисфенол А и фталати. За тези вещества е доказано, че са токсични и че наличието им е свързано с производството и употребата на пластмаси. При внимателно проследяване станало ясно, че причина за това са пластмасовите опаковки, в които са доставяни мляко, сметана и масло.

Малки количества токсичен бисфенол А и фталати попадат в яденето дори и при най-внимателно подготвяне на храните за пазара. Колкото по-малко са обработвани продуктите, толкова по-малко са и въпросните токсини. По принцип те проникват в храната много лесно, но част от производителите и потребителите изобщо не подозират за това.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *