Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Птичият грип отново убива хора!

Двама мъже от района на Шанхай са починали от малко познат щам на вируса на птичия грип – H7N9.

gripСъщият щам е открит и у 35-годишна жена, която от началото на март преминава курс на интензивно лечение. Животът й все още е в опасност. Китайските здравни власти са информирали Световната здравна организация със забележката, че не е установен начинът, по който хората са се заразили.
Щамът H7N9 се счита за ниско патогенен и неспособен да зарази хора, отбелязват от medportal.ru. Според учените заразените с него не са опасни за околните, т.е. заразата не се предава от човек на човек. Двамата мъже, които са починали, не успели да си спомнят вероятните условия, при които са се заразили. По време на голямата епидемия от птичи грип през 2003 година бе установено, че този тип зараза хората пипват при контакт с болни птици. Тогава броят на домашните птици в Азия бе съкратен 10 пъти във връзка с антиепидемиологичните мерки, разпоредени от СЗО.
Ситуацията с птичия грип в Китай се следи от СЗО, тъй като въпросният вирус е способен бързо да мутира. Никой не дава гаранции, че и при някои от промените в програмата му няма да се окаже възможно заразата да се предава от човек на човек. Тогава пандемията няма да ни се размине, предупреждават специалистите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *